רשלנות רפואית במעקב הריון

  • הקושי המרכזי בתביעות רשלנות במעקב הריון הוא הוכחת הקשר הסיבתי בין הטיפול הרפואי הלקוי לבין הנזק שנגרם לוולד. יחד עם זאת, גם במקרים בהם אין קשר לכאורה בין הטיפול הרפואי הלקוי שניתן לאישה במהלך ההיריון לבין הנזק שנגרם לוולד, לדוגמה פגם גנטי בתינוק או מחלה תורשתית, ניתן לבסס רשלנות רפואית בשל אי ביצוע בדיקות רלוונטיות במעקב ההיריון, אבחון לקוי של פגמים על סמך בדיקות שבוצעו ועוד.

    הטכנולוגיה הקיימת כיום, מאפשרת שלל בדיקות גנטיות, חלקן במסגרת סל הבריאות, לאבחון מוקדם של פגמים גנטיים בעובר. על הרופא מוטלת החובה ליידע את ההורים בבדיקות הרלוונטיות ולהפנות אותן לביצוען במידת הצורך.

    מדוע להגיש תביעה?
    הסיבות לתביעת רשלנות רפואית במעקב ההיריון רבות ושונות, ביניהן: אבחון לקוי של מצב העובר, הימנעות מביצוע בדיקות רלוונטיות, פיענוח שגוי של בדיקות שנעשו, התעלמות ממושכת מבעיות קיימות במהלך ההיריון, אי נוכחות רופא בעת הצורך, ביצוע לידה באופן הלוקה בחוסר מקצועיות (הפנייה לניתוח קיסרי ללא צורך, הימנעות מביצוע ניתוח קיסרי בעת מצוקה עוברית, פגמים מקצועיים באופן ביצוע לידה וגינלית) ועוד מקרים מצערים רבים נוספים.

    מטרת התביעה במקרים אלו היא להביא את ההורים להמשך תפקוד תקין בכבוד למרות הטראומה הקשה שספגו ומצבו הבריאותי החמור של היילוד, הכרוך בעלויות רבות והוצאות כלכליות גבוהות. לכן, סכומי הפיצויים המגיעים להורים עשויים להיות גבוהים מאוד ולכלול את כלל ההוצאות עבור נכותו של הוולד בעבר ובעתיד.

    לצורך הגשת תביעה נזיקית מסוג זה יש לצרף חוות מומחה רפואי שיעיד שאכן הייתה אפשרות לגילוי מוקדם של פגמי היילוד טרם הלידה. משרדנו בקשרים הדוקים עם טובי המומחים בארץ, לקבלת חוות דעת מדויקת ועדכנית אודות הטיפול הרפואי שניתן למטופלת במהלך הריונה.