רשלנות רפואית בלידה - אבי לוטן, חברת עו"ד

  • רשלנות רפואית בלידה

    רשלנות רפואית טרם הלידה או בעת הלידה עצמה, עשויה להביא לתוצאות קשות כגון שיתוק חלקי או מלא (נכויות קבועות של 100%) ואף מוות. תיקים מסוג זה דורשים מומחיות גבוהה של עורך הדין המנהל את התיק אם בשל הצורך בהבנה של תחשיב הנזק המסובך וסכומי הפיצוי הגבוהים והן בשל הוכחת הקשר הסיבתי בין התרשלותו של הרופא לנזק.

    מדוע להגיש תביעה?
    הסיבות להגשת תביעה בגין רשלנות רפואית בלידה הן רבות ומגוונות: התעלמות מהרקורד הרפואי של היולדת, הימנעות מביצוע בדיקות, איחור בחילוץ, שגיאה בקריאת תוצאות הניטור או דופק הלב, החלטה על לידה וגינלית במקום ניתוח קיסרי (במקרים הדרושים) ואלו דוגמאות על קצה המזלג שכן המקרים רבים מכפי שניתן לתאר. מקרים נוספים נוגעים להתרשלות באופן מתן ההסברים על תהליך הלידה ליולדת, שכן החסרה של פרטים בגין סיכונים בניתוח או סיכויי הצלחתו עשויים להיתפס כרשלנות רפואית. הדגש ברפואה המודרנית היא על חובת גילוי טוטאלי למטופל, כך שיוכל לקבל הסכמה מלאה להליך הרפואי אותו עומד לעבור (הסכמה מדעת).

    הנתבעים (לרוב בתי החולים, הרופאים, קופות החולים או ארגונים נוספים) מעלים את הטענה שהפגיעות החמורות במרבית המקרים הן אינן תוצאה של רשלנות רפואית, אלא כי קשה לספק הסבר מדעי להיותו של ילד משותק מלידה. מן הידע המקצועי הידוע לנו כיום, אין להיווכח מיידית כי טענות אלו הן נכונות, ואף שבמקרים מסוימים אכן קשה לאתר פגמים מקצועיים שהובילו לשיתוק הילוד בעת הלידה או לפניה, קיימים גם מקרים רבים בהם ההיפך הוא הנכון. לכן, אנו ממליצים לפנות לייעוץ משפטי המתמחה במקרי רשלנות בלידה.

    עיקר טענות הנפגעים בתביעות מסוג זה היא כי לולא מעשה הרשלנות של הצוות הרפואי, הנזק לילוד היה נמנע. הפיצויים להם זכאים הילוד והוריו הוא על מלוא הנזק כגון הוצאות רפואיות, עזרה סיעודית צמודה, ניידות וציוד שיקום, התאמת דיור לנכה וכמו כן פיצויים בגין כאב וסבל והפסדי השתכרות. הסכומים משתנים בהתאם לנסיבות המקרה, אולם במקרים חמורים עשויים להגיע לסכומים אסטרונומיים של מעל לעשרה מליון שקלים.